Böcker

Colours of Shetland

 

I den här boken får du en smak av det arv som gör Shetland till en av världens mest aktuella destinationer, för stick och garnintresserade med koppling till landskapet där det produceras.

The Book of Haps

 

Följ Kate Davies, Jen Arnall-Culliford, och en mängd berömda designers som presenterar dig för den underbara världen av haps/sjalar.

I den här fina boken redogör författaren och stickdesigner Kate Davies för berättelsen om ett av det tjugonde århundradets mest distinkta tröja - oket.

Anna Bergmans inspirerande bok med vantar. Mönster som är fyllda utav färger och värme.

Ullmästaren Oliver Henrys egna historier om ullhanteringen på Shetland, tillsammans med elva unika mönster.

Kate Davis har gjort det igen. En fantastisk inspirerande bok. Här kan du finna natur, kultur och stickning i ett. Tretton olika mönster.

Av Felicity Ford.

 

En bok fylld av inspirerande mönster med Felicitys unika färgsättning. Hon målar bokstavligen med Jamieson & Smiths alla 95 nyanser.

Vid 36 års ålder vändes Kate Davies värld upp och ner då hon förlamades av en stroke. Hon tvingades ändra riktning och ta en radikal och helt ny kreativ väg i livet. I boken Handywoman berättar hon hela sin historia.

Kate Davis lilla fina vår och sommarstickningsbok med fem vackra mönster.

Inspired by Islay

 

I denna fantastiska nya samling tar Kate Davis inspiration från Islays landskap för att skapa tolv nya mönster.

Knit Real shetland

 

Jamiesons&Smiths första bok med internationella designers visar hur Shetlands ull och kultur har utvecklats under 65 års tid.

Alla Jamieson´s and Smith´s olika garner och färger.

Marie Wallins fantastiska bok fylld med Faitr Isle mönster med hennes tydliga färgsättning. Låt dig inspireras.

En unik samling av vintage tröjor med fantastiska mönster och historia från Shetland. Ett samarbete mellan Susan Crawford och Shetland Museum.

 

Den här gedigna boken tog åtta år att sammanställa och skriva.

 

Boken väger 2,2 kg och har därför en högre fraktkostnad.

Av Felicity Ford.

 

En unik målarbok som tillhör Stranded Colourwork Playbook. Här har du möjlighet att färgsätta med dina egna färger till Felicitys vackra mönster.

Ytterligare en bok från Marie Wallin med det poetiska namnet Wildwood. Här finner du elva fantastiska Fair Isle mönster. Här finns även en flätstickad tröja. Alla dessa mönster är stickade i garnet British Breed.

En helt unik bok med tolv vackra mössmönster av tolv talangfulla designers. Alla är inbjudna vänner till Kate Davis.

Copyright @ All Rights Reserved